Már a kisgyerekek se játszhatnak nyugodtan!

Í­rta: Mr.Kacsa ; 2012.01.18. 19:30

A cseh biztonságtechnikai cég, az Avast mai napon tette közzé megdöbbentő jelentését, mely szerint a hackerek legújabb célpontjaivá a gyerekek váltak, azáltal, hogy látszólag nekik szóló oldalakon olyan rosszindulatú kódokat helyeznek el, amely megfertőzi a gyanútlan srácok ténykedése nyomán a szülők számítógépét.

"Ezeknek a webszájtoknak a nevei gyakran magukban foglalják az »arcade« vagy a »game« szót." -- mondta el az Avast vezető technikai igazgatója, Ondrej Vlcek. Csak az elmúlt egy hónapban a cég több mint hatvan weboldalt azonosított, amelyek rosszindulatú kódokat terjesztenek, vagy maga az oldal, vagy fertőzött reklámok által. "Ezek az oldalak klikkelést igényelnek, és a gyerekek nem gondolnak bele, hogy mire kattintanak, ez teszi lehetővé, hogy könnyen megfertőződjenek a számítógépek, és ezekből az utóbbi időben egyre több van. Egyetlen oldal 12.600 számítógépet fertőzött meg."

Szolj Hozzá :

A bejegyzés trackback címe:

https://specialgamers.blog.hu/api/trackback/id/tr623574719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása